Kas teadsite, et astelpaju marjas on seitse korda rohkem C-vitamiini kui sidrunis? Need marjad on ühed täiuslikumaid taimsete vitamiinide allikaid, lisaks C-vitamiinile sisaldavad nad ka vitamiine B1, B2, B6, B15, P, K ja E ning karotinoide. Värsketes viljades on rohkesti koliini, flavonoide, kumariine, parkaineid, eeterlikke õlisid, rasvhappeid, mineraalaineid. Just rikkaliku bioaktiivsete ühendite sisalduse tõttu on astelpajude toidulauale lisamine tänuväärne südame-veresoonkonnahaiguste ennetamise, antibakteriaalse, põletikuvastase ja nahahaiguste vastase toime seisukohalt. Astelpaju stimuleerib immuunsüsteemi ja ergutab hormonaalsüsteemi tegevust. Astelpaju on Eestis kasvatatavatest puuvilja- ja marjakultuuridest suurima kasvupinnaga. 2019. aasta augustikuu alguse seisuga kasvatati Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) andmetel astelpaju 1948,07 hektaril, millest lausa 1437,48 ha mahedalt.